Redaktorius: 869555966

2008 m. spalio 14 d., antradienis

HALIUCIN O GENAI

Dūmai, juodosios šmėklos, gyvos skulptūros ir „gliukai“. Tai šį savaitgalį išgyveno vienuoliktojo Homo Ludens meno forumo dalyviai ir svečiai. Pasirodo, visai nereikia haliucinogenų, kad pakiltum virš realybės. Forumo tikslas buvo išprovokuoti kūrybą. Mesti iššūkį tradicinėms saviraiškos formoms.
„Mama, ar jie gyvi? Jie juda!“ – klausinėjo vaikai, stebėdami gyvąsias skulptūras. Tuo pat metu veikė A. Repšio, M. Raškovskio fotografijos parodos, kultūros centro kiemelyje buvo gaminamas šių metų žaidžiančių žmonių simbolis – Haliucinogeninis grybas. Norintieji stebėjo Andželikos Cholinos šokio teatrą, tačiau už šį malonumą teko pakloti ne vieną dešimtį litų.
Tris dienas kultūros centras buvo menininkų olimpu. Autorinius kūrinius viešai kūrė dailininkai, kultūros centro fojė popietėmis šurmuliavo jaunimas: grojo, dainavo, improvizavo ir kaip sako jie patys „pjovė“. Koridoriais vaikštinėjo egzotika mūsų akims - SXQ saksofonų kvinteto iš japonijos muzikantai.
Homo ludens meno forumas gana aukšto lygio avangardinio meno renginys. Įdomu tai, kad kol demonstruojami jau įgyvendinti vizualiniai, teatriniai, muzikiniai pasirodymai, kiti yra kuriame tiesiog čia pat.
Deja, ne viskas meno forume buvo ypatinga. Išreklamuotas trimatis filmas, kurį žmonės žiūrėjo užsidėję specialius akinius, tebuvo lėkštas filmukas, kuriame pabaisos spjaudosi kraujais. Todėl ne vienas nusivylęs žiūrovas neužilgo paliko salę gailėdamasis net simbolinio trijų litų mokesčio.

Komentarų nėra:

Renginiai