Redaktorius: 869555966

2008 m. lapkričio 9 d., sekmadienis

Misija "Jaunimo forumas"-įvykdyta



Vieno tikslo vedinas susivienijo aktyviausiais Kauno apskrities jaunimas. Jaunuoliai iš Kauno, Kėdainių, Kaišiadorių, Jonavos, Prienų, Raseinių rajonų, bei Kauno miesto ir Birštono savivaldybių jau nuo rugsėjo mėnesio pradėjo planuoti Jonavoje Lapkričio 7d. vykusį Europos jaunimo savaitės renginį – Kauno apskrities jaunimo forumą. Pagrindiniai forumo iniciatoriai Jonavos jaunimo visuomeninių organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ arba –„JonAS“ paskatino visus apskrities jaunimo reikalų koordinatorius susitelkti ir užsiimti jaunimo aktyvinimu. Rezultatas- puikus.


Kauno apskrities jaunimas likus mėnesiui iki jaunimo forumo, dalyvavo trijų dienų mokymuose, kur susipažino ir pradėjo planuoti būsimą renginį.Tris paras jaunuoliai dirbo, rašė, skaičiavo, galvojo- juk tai daugeliui buvo pirmas tokio mąsto renginys.

Likus dviems paroms iki jaunimo forumo, visos Kauno apskrities jaunimo atstovai susibūrė Jonavoje. Dvi dienas jaunuoliai pasiskirstę darbus grupėmis nuo pat ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro ruošė Jonavos Kultūros centrą būsimam renginiui.

Na, o dabar, praėjus porai dienų po ilgai lauktos ir planuotos lapkričio septintosios, visi giliai atsidūsta ir dėlioja pliusus, minusus prie padarytų ir nepadarytų darbų. Jaunimo forumas praūžė stipriai ir garsiai- susilaukė daugybės komentarų. Tačiau dabar dar nesinori analizuoti to, kas galėjo būti geriau.Dabar norisi pasidžiaugti tuo, ką Kauno apskrities jaunimas pasiekė ir padarė.

Viskas prasidėjo 9 valandą ryto, kontaktų muge, kurioje dalyvavo šešiolika jaunimo organizacijų. Mugės metuJonavos Kultūros centro foje buvo daugybė žmonių, didelis šumulys, muzika. Kiekviena jaunimo organizacija turėjo savo stendą, stengėsi pritraukti žmones įvairiausiais būdais:nuo balionų, filmukų, iki arbatos ir sausainių. Ore sklandė puiki atmosfera. Pietums kareiviškos košės su arbata gavo visi, kas norėjo, taigi jaunimas alkanas neliko.
Kiekviena organizacija mugėje turėjo savo stendą

Toliau- kūrybinės dirbtuvės. O jų buvo išties daug- net penkiolika: jaunimas turėjo galimybę išbandyti save šokiuose, įgauti žinių apie savanorystę, visuomeninę veiklą, jaunimo politiką, papiešti graffiti, vaidinti. Džiugino dalyvių aktyvumas, bei puikus darbo grupių kuratorių darbas. Jaunimas galėjo išbandyti save įvairiose srityse, taip pat ir šokyje

Visų darbo grupių kūrybinio proceso rezultatai buvo rodomi didžiojoje Jonavos Kultūros centro salėje.Šiltų emocijų ir ovacijų ten tikrai netrūko.

Greta darbo grupių visą laiką meno galerijoje vyko programos “ Visi skirtingi,visi lygūs“ organizuojama „Gyvoji biblioteka“. Čia buvo sukurtos sąlygos pabendrauti su įvairiais žmonėmis- lezbiete, gėjumi, akląja, neįgaliuoju, panku, feministe ir dar daugybe kitų.Ši akcija susilaukė itin didelio dėmesio- jaunimas laukė eilėse, kad tik galėtų užduoti rūpimus klausimus tam tikriems žmonių tipams. Toks projektas yra vykdomas jau ne pirmą kartą, pagrindinis jo tikslas- sugriauti visuomenėje susiformavusius stereotipus.

Na, ir galiausiai- koncertas, kurio kulminacijoje- grupė „Weekends“. Muzikantai privertė salėje sėdėjusius žmones atsistoti, smagiai ir efektingai užbaigti Europos jaunimo savaitės renginį.

Kas šiame forume visus džiugino labiausiai- daug žmonių iš visos Kauno apskrities ir visi jie nusiteikę teigiamai, visi šypsosi ir kalbasi. Nesvarbu, pažįstami ar ne, juk tai –puiki progra užmegzti naujas pažintis.

Toks jaunimo forumas- puiki galimybė vienyti jaunimą ir priminti, kad kartu žmonės gali išties daug. Taigi, galima tik tikėtis, kad šis renginys buvo paspirtis ir startas naujai jaunimo veiklos erai.





Kaišiadorių raj. laikraštis

"Atspindžiai"






Bor.

1 komentaras:

Lina rašė...

dekui uz grazius atsiliepimus apie 'gyvaja biblioteka'.
Organizatoriai :)

Renginiai