Redaktorius: 869555966

2008 m. gegužės 28 d., trečiadienis

Augame kartu su eilėraščiu

Gegužės 27 dieną į rašytojų sąjungos organizuojamus skaitymus „Augame kartu su eilėraščiu“ susirinko net 51 dalyvis.  

Sausakišmoje salėje buvo karšta, trūko oro ir geros poezijos.  Gal todėl ilgą laiką su ( kaip vėliau paaiškėjo laureatu) praleidome tūnodami ant laiptų ir kalbėdamiesi su prabėgančiais rašytojais. Kol vyko jaunųjų poezijos skaitymai pirmajame aukšte, sekančiame -  vyresnieji rinko 2008 metų Poezijos Pavasario laureatą.

Kelios detalės

Labiausiai nustebino,net pats renginys - reginys, ne tai ką išgirdome iš su kūryba savo asmenį bandančiu sieti jaunuolių,o tai ką girdėjome koridoriuose besikalbėdami su vadinamaisiais autoritetais. Štai viena močiutėlė mums pravedė paskaitą apie siurealizmą. Nors paskaita tai vadinti sunku,greičiau moralu, ji kalbėjo -  „Žinot kas yra jūsų tas siurealizmas? Mano laiptinėje apspjaudyti laiptai. Įsivaizduokite, aš į jūsų gimtadienį atsinešu skanų tortą: vienas sluoknis uogienės, kitas karamelės,o trečias karvašūdžio, ar jūs jį valgysite? Štai kas yra jūsų siurealizmas. Atvažiuojate į tokį renginį su suglamžytais švarkais ( autorės komentaras: keista,mat mano švarko medžiaga glamžyta,toks modelis) ir skęstate savo siurealizme.“ Paklausta ar pati rašo, močiutėlė profesorė atsakė,kad išleido keturiolika knygų,o tada mes jos ir nusikratėme. Tiksliau - maloniai atsisveikinome.  

Skaitymai

Tris valandas poetėliai skaitė savo galingus eilėraščius ir niekaip nesugebėjo suprasti,nors aiškiai buvo kartojama - du eilėraščiai, maksimaliai jums trys minutės. Kažkodėl jaunieji čiulbunėliai skaitė ir skaitė, kas dešimt,o kas ir visų dvidešimt,matyt, nepagailėjo.
Pirmosios vietos laimėtoju, laureatu buvo išrinktas Vainius Bakas

O kas buvo renginyje, būtų įdomu išgirsti ir jūsų nuomonę.

Jūsų Riv

10 komentarų:

Unknown rašė...

Ar tik nehiperbolizavai, a, Riv? ;)) ... arba ant itin kovinės moteraitės užtaikėt :D

O dėl Vainiaus džiaugiuosi :)

Riva rašė...

Ne, atpasakojau beveik žodis į žodį, karinga ji buvo, dar ir kaip :D

Anonimiškas rašė...

Laimėjo, kas ir turėjo laimėti. Buvo dūšniakas ir karšta. Kažkokie du poetovski vyrukai sėdėjo prieš mane ir visą renginį beveik pražvengė. Turbūt iš kūrėjų/kūrybos/. Vienas net valėsi su nosine juoko ašaras. :D

Anonimiškas rašė...

ajibat keturiolika knygu:DDDD noreciau padiskutuot su tokia, bet kol kas tenka sutikt daug(per daug?:O) protingu zmoniu:D

Riva rašė...

HAh, margiau, ačiū už įdomų pastebėjimą, mes irgi ten juokiamės,bet buvom mišrus kolektyvas ;)

Anonimiškas rašė...

Nemanau, kad ironija viskas sprendžiama. Renginyje buvo ir gerų dalykų.

Unknown rašė...

Apskritai yra gerai, kad tokie renginiai organizuojami! Tai yra svarbiausia, o ne vienas kita kovinė moteraitė ar krizenantys dėdžiai, ar tekstai nuo kurių anie ašaras brauko - juoko ar sielvarto ;)) ... bet už viską geriausia yra tai, kad jūs, zuikeliai, iš Jonavos, Pasvalio, Ukmergės ir t.t. suvažiuojate. Štai kas yra džiugiausia :)*

Anonimiškas rašė...

Ach, tai čia jūs buvote:) Aš prabėgomis iš knygynėlio nužvelgiau salytę - žmonių daug, nesupratau kas vyksta. Labai buvau patenkinta savo pirkiniu, kad net nepasilikau ilgėliau pasižiūrėti, laukan išbėgau:( Gaila, gaila... Na, bet tikiuosi jums buvo smagu ir renginukas pateisino lūkesčius:))

Riva rašė...

Taip, prisipažįstam - kalti :)

O dėl ironijos, tai čia per mano asmenybės prizmę. Apturėjau labai gerą laiką, todėl nesakau,kad viskas blogai, viskas gerai. Ir kuo daugiau taisyklių nesilaikymo,tuo įdomiau :)

Anonimiškas rašė...

Tiesiog susiskaitė taip truputį piktai. Aišku, siurrealizmas šį kart įsikūnijo į juoką:)

Renginiai