Redaktorius: 869555966

2008 m. kovo 18 d., antradienis

Kaukės. Euforija ir nedorybė


  Šį nuobodų ir kiek aptingusį vakarą pabandysim paanalizuoti adekvatų/neadekvatų žmonių elgesį viešumos pozoje. Tiksliau, koks menininkas ( jis irgi žmogus) tampa susidūręs su viešumu - parodos, renginio, pasirodymo metu. Ir kuo jo tikroji poza skiriasi nuo susikurto įvaizdžio visuomenėje. Neneigsiu, apie tai papostringauti pasiūlė vienas rašykų vartotojas - Majestas. 

 Kam reikalingos kaukės?

Subjektyvia mano nuomone yra keletas pagrindinių priežaščių:
o) susikurtas įvaizdis gali būti daug patrauklesnis už realią žmogaus ( ir menininko) išraišką
o) Kodėl ( po galais) tu atsitiktiniams prašalaičiams turi būti nuoširdus, atviras ir atidaryti save tarsi stalčių?
o) Alternatyvaus įvaizdžio dėka paprastai susilauki daugiau dėmesio
o) iššaukiantis elgesys (kurio gink dieve sau nedrįstum leisti darbe, mokymosi įstaigoje,  galų gale autobuse) padeda išsikrauti
o) įdomus arba tau nebūdingas elgesys, apranga ir etc. ( gali būti tiek ramus, tiek intelektualus, tiek pašėlęs) reikalingas norimo įvaizdžio susikūrimui prieš žiniasklaidą. Pvz. vyksta dar nelabai žymaus dailininko paroda, o jis ima žurnalistams pasakoti neįtikėtinas istorijas kaip jis mėto teptukus nuo devinto savo namo aukšto ir taip gaudo mūzą. ( skanus kąsnelis )

Kaukių nešiojimo problemos

o) sąžinės problema - kai viskam pasibaigus imi save griaužti,kad impulsyviai nebūnai savimi arba parsidavei ir darei to, ko tikėjosi iš tavęs
o) Kai kurie žmonės nuoširdžiai tiki,kad esi toks kokį matė
o) palieka antrosios pusės, šeima, ima nekęsti draugai ( čia jau serialinės dilemos)
o) kartą paragavęs - negali sustot
o) labai greitai gali susimaišyti kur tikrasis tu, o kur vaidyba

Ar verta išsidirbinėti, staipytis ar tiesiog būti ne savimi,kai tam pasitaiko tokia proga ir iki kokio lygio galima tuo žaisti?

( čia jūsų nuomonėms ir apmąstymams, o gal ir pastebėjimams iš renginių, reginių, parodų ar kitokių gyvenimo atvejų)

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

kartais - čia tik šiaip klausimas -jūs per lt pamokas nedarot teksto skaitymo suvokimo pratybų iš tokių oranžinių knygučių? aidienės, lygtais? ;)))

Riva rašė...

Nia.
Tačiau Sauliaus Žuko knygučių neatsisakau pavartyt ;)

Unknown rašė...

O aš galvoju... ar visada tai yra kaukės? Žmonės labai prieštaringos būtybės. Visko turime, ir gero, ir blogo. Kaip vanduo iš krano - gali bėgti šiltas, gali šaltas, o gali ir karštas - priklausomai nuo to, kaip pasuksi :)

Renginiai