Redaktorius: 869555966

2008 m. kovo 3 d., pirmadienis

Jaunųjų kūrėjų vakaras ir Hina-Matsuri


Žadėjau,žadėjau,o pažadų netesėjau. Tai ištesėsiu dabar.

Vasario 22d Jonavos Kultūros centro mažojoje salėje vyko jau trečiasis JTO(Jaunųjų tautininkų organizacijos) Jonavos skyriaus organizuojamas Jaunųjų kūrėjų vakaras. Šį kartą tema-Rytai. Tačiau nuolankieji organizatoriai leido dalyviams pafantazuoti-ar rytai-tai šalys, esančios rytuose,ar rytai- tai dienos dalis, ar rytai- tai dar velniai žino kas. O dalyviai buvo nepėsti:turėjome tris filmukus, tris muzikinius pasirodymus ir du skaitovus. Filmukuose matėme,kad jaunimas turi lakesnę fantaziją ir didesnes kūrybingumo sankaupas nei visi mano, muzikiniai pasirodymai įrodė, kad Jonavoje tikrai yra talentingų ir entuziastingų žmonių, na, o skaitovai. Stebino,vertė susimąstyti ir nusišypsoti.
Kaip gi vakaras be svečių! Grojo Jonavoje jau senokai koncertuojanti grupė „Titus“ ir Kauniečiai „Geltoni radiatoriai“. Taip,buvo linksma.
Po dvi valandas trukusio renginuko patenkinti liko visi buvę ir dalyvavę. O jaunimo sulaukėme nemažai , tuo džiaugiamės, didžiuojamės ir tikimės ateityje sulaukti dar daugiau. Gal prisijungs ir pertraukiečiai?Maloningai kviečiame.

Kitas Jaunųjų kūrėjų vakaras vyks Kovo 21d(penktadienį) 17val. Jonavos Kultūros centro mažojoje salėje. Tema- animacija. Dalyviai kviečiami kurti filmukus,muzikinius pasirodymus, skaityti, statyti spektaklius ,na ,vienu žodžiu, kurti kaip tik išgali. Laukiami ir žiūrovai.


Bor.

P.S. Šiandien,Kovo 3d. –Tarptautinė rašytojų diena- sveikinam visus pradedančiuosius pertraukos rašytojukus.

Ir daaar, šiandien yra Lėlių šventė(Hina-Matsuri) . Šiek tiek žinių tiems,kas nežino,kas tai yra:

Hina-Matsuri arba lietuviškai – Lėlių šventė švenčiama Japonijoje kasmet trečio mėnesio trečią dieną. Tai mergaičių šventė, švenčiama šeimose, kuriose auga dukros.

Hina – medinė lėlė, papuošta kimono. Kiekviena japonų mergaitė turi tokių lėlių rinkinį. Jį gauna dovanų vos gimusi. Šventės metu lėlės išdėstomos savitame altorėlyje septyniomis pakopomis.

Tai tarsi malda už dukterų laimę. Šventės metu susirenka visa šeima, draugai. Visi vaišinasi arbata, saldainiais. Hina lėlės gali būti lankstomos ir iš popieriaus.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

nesuprantu,kodėl rodo tokią datą. Parašiau 2008m Kovo 3d 06:20.

Riva rašė...

Aha,tegu jungiasi pertraukiečiai ;)
po to visi ant tkž :D

Unknown rašė...

Oij, kokios ankstyvos :)))
Buvo įdomu :)

Anonimiškas rašė...

ėėėė Riva.kas čia su datom/laiku?nesąmones rodo.

Riva rašė...

musm reikia to,kurios mokėtų viską perreguliuoti, aš nesugebu

Renginiai