Redaktorius: 869555966

2008 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

Trečiasis atėjimas su nusivylimais. Aukštalygininkai

Sveiki, mielieji pertraukiečiai!
Vėl rašau dėl kelių pastebėjimų. Ypač tai krito į akį man neseniai, pradėjus daugiau publikuoti, nes savus kūrinius, žinoma, žiūri ir tikrini labiau nei kitų, nuolat sukasi mintys-kada įvertins, kokius atsiliepimus parašys ir, žiūrėk, jau į naršyklės laukelį vedi www.pertrauka.lt , tačiau yra...
PROBLEMA:
Aukštalygininkų neaplankyti kūriniai!
  • Dėl aukštalygininkų pasyvumo ar dėl jų skaičiaus ir nebesugebėjimo susidoroti su mūsų publikuotų kūrinių skaičiumi, kūriniai lieka nepakomentuoti. Kaip žinome, naujokai žemesnių lygių komentarais yra linkę netikėti, nes aiškiai tai yra jaunesni ar vienmečiai, nepatyrę pienburniai, kurie nieko neišmano ir aiškina kas kur kaip ir kada. Taip dažnas naujokas atkerta po komentarais, o žinutės "Ačiū" ar "Gal pakomentuotum dar ir naują kūrinį?" niekad ir nesulauki. Kyla klausimas-ar jokios pagarbos nekelia antras, o tuo labiaus trečias ar ketvirtas laiptelis, kad ir nežinai, ką tai reiškia? Vis tik gyvename visuomenėje, kuri kažkiek suskirstyta lygmenimis, pareigos irgi turi tam tikras pakopas. Čia atsakyti paliksiu tik neseniai atradusiems pertrauką nariams, grįžkime prie mano pastebėtų problemų:
  • Antras didelis minusas yra tai, kad nesimato žemesniųjų lygių vertinimų tol, kol neįvertina aukštalygininkas, jei išvis įvertinama teigiamai (3 ir daugiau). Nauji nariai panikuoja, kodėl jų nevertina, kodėl nesimato ir, matyt, tai vienas iš nedaugelio klausimų kuratoriams,na juk visiems smalsu žinoti, kiek daug vartotojų jais domisi, koks įvertinimas, gal jau link trejeto ar visai link žemiausio "pažymio". Šis periodas (nuo 1 iki 3), mano manymu, bet kiek per didelis.
  • Kai kurie kūriniai lieka įvertinti tik vieno ar dviejų 5/6 lygio vartotojų, todėl negali pakilti lygis, o ir vertinimas objektyvesnis, kai įvertina daugiau.

Pasvarstykime-ar verta toliau palikti tokią vertinimo sistemą (užsklandos principą) ir ar nepakvietus daugiau PROFESIONALIAU(ironija naujokams ir tie, kurie šiaušias prieš bendraamžius)skaitančių kūrinius bei komentarus rašančių žmonių?

Šiaip ar taip, gal bent kas pakeis savo nuomonę po šio kiek agitacinio pranešimo. Tokia buvo mano misija.

Gero savaitgalio visiems!

12 komentarų:

Unknown rašė...

ką čia aš dar norėjau pridėt...
kad kai kurių 5/6 lygių vartotojų beveik visai nesimato:) na, tik vartotojų puslapyje.

atsiprašau už piktumą mano šiandienos.

Anonimiškas rašė...

Iš tikrųjų reikėtų kažkur (gerai matomoj vietoj) išvardinti 4,5,6 lygių vartotojus ir šalia sudėti nuorodas į jų namus, kad visi žinotų, kur galima kreptis ir paprašyti pakomentuoti kūrinį.

Anonimiškas rašė...

aha, galėtų prie pagalbos tai padaryti!

Unknown rašė...

Dėkui, Spot už aktualų straipsniuką.

Šiaip, Pertraukoje sistema sutvarkyta taip, kad visus be išimties tekstus perskaito mažiausiai dvi administratorės. Rimšė ir Littera skaito eiles, Rynė - prozą, Varna - šiukšliukus, Febi - prozą ir šiukšliukus. Taigi, mažiausiai 2 vertinimai ir komentarai kiekvienam tekstui garantuoti. Galbūt ne tą pačią dieną, gal ir dar kiek vėliau, bet jie atsiras. Taigi, su lygiais irgi problemų kilti neturėtų, nes PErtraukoje lygiui gauti užtenka 2 "mokytojų" vertinimų. Jei pastebite, kad sistema kliūva, būtinai praneškite.

5 lygis Pertraukoje ypatingas, nes šių vartotojų motyvacija pati kebliausia. Jie neskelbia čia savo darbų, negauna vertinimų, komentarų. Jie čia tik todėl, kad jiems įdomūs esate JŪS, mielieji, taigi ,būkite įdomūs :)) Jeigu kas nors sugalvotumėte kaip dar galima būtų pritraukti ir išlaikyti kuo daugiau ir kuo geresenių "mokytojų", pasidalinkite savo mintimis.

O mintis sudėti nuorodas į "mokytojų" namus - gera. Taip ir padarysim. Ir kuratorių - taip pat. Pagalboje.

Dėl vertinimų, kurie nematomi kol neįvertina "mokytojai". Tiesą sakant nepamenu, kodėl taip nusprendėme... Kodėl matomi tik lygūs ar aukštesni už 3 įvertinimai, tai jau esame diskutavę ne vieną kartą. Tarkim blogybė nematyti yra mažesnė nei blogybė būti "beveik nukuolintam", bet dar vis "kabėti" matomųjų sąraše... Kita vertus, kada nors padarysime apklausą, ir išsiaiškinsime, autorių požiūrį. O dėl balų nesimatymo kol nebalsavo "mokytojai" - pagalvosiu ir pasitarsiu su kitom administratorėm, o gal ir jos pačios čia užsuks :)

Unknown rašė...

Visai neblogai būtų, jei ir administratorės užsuktų čia pasiskaitinėti ir aptarti visko, nes forumo tokio kaip ir neturim, čia ta vieta, kur reikia pateikti mintis ir pasisakyti už ar prieš. kažkaip gaila, kad daugelis tik akim perbėga tą užrašą "pertraukos autorių blogas"

Anonimiškas rašė...

sveiki,
na, šiaip čia užeina ir kitos adminės, pasidžiaugia blogu( nes kai yra blogas, pastebimas geras:)))juokauju.
Rūta jau išdėstė kas kaip...
Aš tik galėčiau pasakyti, kad , deja, tai nėra mūsų darbas, tik hobi, taigi kartais , kaip ir Spot, būna liūdesio, buities,nerašymo ir tt. kai nesinori komentuoti.
Bet tai praeina ir tuomet norisi jūsų paprašyti, kad pakviestumėt į pertrauką nors savaitėlę kūrinius komentuoti jūsų lituanistus:)būtų choras, ne duetai.
ne anonimas, rimšė rašė:))

Anonimiškas rašė...

labai labai taiklu, spot.

:)


me holly

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Simas rašė...

geri pastebėjimai.

pasinaudodamas proga norėčiau iškelti klausimą: kodėl dauguma komentuojančiųjų palieka vieną komentarą po kūriniu, ir automatiškai jį užmiršta, nebegrįžta prie jo. o jeigu autorius atsako/apsigina? ar neįdomi gautųsi diskusija? kaip suprantu, pagrindinis "pertraukos" tikslas yra padėti kuo giliau suvokti kūrybos esmę, jos išraiškas ir tų išraišku privalumus/trūkumus.

Unknown rašė...

Simai, jei autorius žinute praneštų apie norą padiskutuoti, dauguma, manau, būtų linkę tai padaryti :) O peržiūrinėti kiekvieną dieną visus jau komentuotus tekstus - ne itin efektyvu... nemanai? :)

Unknown rašė...

O Pertraukos idėją, Simai, nusakei labai tiksliai ir puikiai :)

Unknown rašė...

su tais mokytojų pakvietimais tai gal visai nebloga mintis, reiktų pasiūlyti...
simai, man labai gaila, kad kiti nepasitenkinę komentaru, neparašo žinutės ir šiaip tikrai neįmanoma sugrįžti prie komentuoto kūrinio, nes yra didžiulis kiekis, kiek reik perskaityti. Ir taip kiek lieka kūrinių viena akim perbėgtų.

Renginiai