Redaktorius: 869555966

2008 m. kovo 4 d., antradienis

Literatūrinis gyvenimas ( Pagulbis)





Pradedame naują  rubriką - Literatūrinis gyvenimas. Joje stengsiuos jus supažindinti su vykstančiais renginiais, konkursais ir, žinoma, papasakoti jų įspūdžius.
Pradėsim nuo Pagulbio.
Sąvoka:
Pagulbis - tai Kazimierui Jakučiui ( pagulbiui) priklausantis dvaras ( trobos, klėtis, kluonas, pirtelė ir laukai laukai laukai),kuriame yra suteikiama laisvė menininkams. Jis mielai priima pasisvečiuoti ir jame norinčius pasibūti meniškos sielos žmogelius.
Tris metus Pagulbyje vyko Poezijos Atlaidai. Šiemet jie vėl planuojami. Pagulbis turi savo internetinę erdvę www.pagulbis.lt
Pagulbio simboliai
Apeiginė liepa - ant jos kaba žibinčiai, o po ja  - laužavietė. Ten tradiciškai vyksta naktys prie laužo su gitaromis.
Rojalio kambarys - kambarys,kuriame stovi rojalis, o prie lubų skraido šiaudiniai paukščiai. Jame vyksta skaitymai ir vakarai su žibinčiais, muzikavimai ir ekstazės, boheminės ekstazės,kai ant palangės žybsi žvakutės,o kažkas švelniai virpina gitarą.
Kluonas - tikrai didelis kluonas,kuriame tikrai daug šieno, o lubos atrodo kaip žvaigždėtas dangus. Dar jame yra daug supynių.
Pirtelė - per ją kiaurai užaugęs medis, o ant slenksčio, tautiškai apsirengus moterėlė kartais pamoko lankstyti paukščius iš žolių ir kitokių gudrybių. ( beje, pirtis veikia,tik ją reikia ją iškurenti)
Koplytėlė -  vidury laukų „pūpso“ miniatiūrinė koplytėlė. Kelių kvadratinių metrų dydžio.Aplink ją krūmeliai,kuriuose slepiasi paukščiukai ir einant jie šokinėja nuo krūmelio ant krūmelio, o šalia šulinys su gėlu vandeniu. Magiška.

Poezijos atlaidai
Kaip ir minėjau. Jau tris metus Pagulbyje vyko poezijos atlaidai, jie vyksta per sėkmines. Čia susirenka poetai, bardai, šiaip meno žmonės. Dvi dienas garuojame kartu su laužu, lyjame kartu su lietum,basomis kojomis lakstome laukais, susikaupiame maldai mini koplytėlėje, kloune miegame ant šieno. Po to grįžus į civilizaciją todėl ir apninka nostalgija.
P.S.Pagulbis yra važiuojant Molėtų link. Na,o kas norės sužinoti kur tiksliau, kas ir kada -  rašot į komentarus arba atrasit puslapyje.










3 komentarai:

Unknown rašė...

galim suorganizuot pertraukiečių važiavimą, bet kažkaip nesitiki, kad už poros mėnesių jau taip šilta ir gražu:)

Riva rašė...

Na,kiek buvau, taip ir buvo. Tik šiemet jie truputį anksčiau :) O buvau 4 kartus :)

Unknown rašė...

nagi gražu :)

Renginiai