Redaktorius: 869555966

2008 m. birželio 5 d., ketvirtadienis

Jaunimo spektakliai-pogrindis?








Jaunimo organizacijų veikla- "underground'as"? Jaunimo žodis- nėra? Jaunimo spektakliai-pogrindis? Jaunimas- nerasta? Nejuokinkit. Mes veikiam, esam ir būsim. O kas dėl teatro,tai jaunimas TIKRAI kuria, jaunimas režisuoja, jaunimas vaidina ir rodosi. Nematote, negirdite? Tuomet pagarsinsiu ir paviešinsiu tai, ko jūs nežinojote( galite tikėtis,kad tai pakartota bus,kad ir kaip nepakartojama buvo ).




Prieš pora mėnesių Marijampolės gyventojai galėjo pamatyti spektaklio „Plaštakės“ premjerą.Susirinkusi jaunuosius aktorius aštuoniolikametė Loreta Mikulytė pagal Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivės Dalios Kuoraitės parašytą pjesę pastatė spektaklį, kuris paliko įspūdį ne vienam Marijampolės gyventojui.
Režisierė(apačioje) ir trys "plaštakės"


Kaip „atsiradai“ tame spektaklyje?

Apie atranką išgirdau iš savo draugės, kadangi mane visad domino ir žavėjo teatras, todėl ir nusprendžiau sudalyvauti. "Plaštakė" Arūnė


Pakalbinau spektaklio režisierę Loretą

Kaip kilo idėja statyti spektaklį?

Keršto akcija.Juokauju.norėjau išmėginti jėgas režisūroje.Kadangi prieš tai buvau lankius dramos studiją ir turėjau sukaupus galybę pjesių, jas pervertus, atsirinkau keletą man labiausiai patikusių.Tada atmetimo būdu vieną, kurią ir nusprendžiau pastatyt.

Apie ką tavo spektaklis?

Apie meilės beprasmybę.



Kaip atsirinkai aktorius?

Dvi aktores išsirinkau jau skaitydama pjesę.Trečioji mergina dalyvavo "atrankoje".Buvo labai impulsyvi, energinga.Man patiko.Vaikinus pasiūlė pačios aktorės.

Kas buvo sunkiausia?

Ištvert repeticijose vykusius nesusipratimus ir tinginiavimą bei surinkt penkis aktorius į vieną vietą.

Koks jausmas buvo stebėti scenoje savo režisuotą vaidinimą?

Nežinau.Gal nepamenu.Atsimenu, kad stebėjau ir skaičiavau klaidas ir praleistus žodžius.

Ar sunku jaunimą prikalbinti dalyvauti panašioje veikloje?

Šiaip tai sunku, jei jie tuo nesidomi.Kadangi "maniškiam" patiko vaidmenys,kuriuos pasiūliau, tai jie greit sutiko."Prilipo".

Ar yra planų ateityje ir vėl tuo užsiimti?

Režisūra?!
Gal ne.Labiau mėgstu pati būti scenoje.


Girdėjau, jog spektaklis pavyko puikiai, nepaisant to, kad jaunoji režisierė pripažįsta, kad klaidų būta. Linkime sėkmės režisierei ir aktoriams, juk tokie žmonės- mūsų šalies ateities.




Spektaklių repeticijose dažnai būna komiškų ir įsimintinų situacijų. Gal gali bent vieną papasakoti?

Komiškaiusia buvo, kai per paksutinį pasirodymą supainiojom žodžius ir taip gavosi, jog praleidom tris scenas. Vienas vaikinukas, kuris buvo scenoje, net nepasirodė. "Plaštakė" Simona.

Na, o su Jumis atsisveikinu iki kito karto, kuriame apžvelgsiu dar vieną jaunimo statytą spektaklį- šį kartą bus miuziklas.Įdomu,a? Jei nematei, tai nepraleisk progos paskaityti.





Bor.

2 komentarai:

Unknown rašė...

:)

Unknown rašė...

pati tu bor.
zinotum kaip sunku tai nesvaigtum.;D

Renginiai