Redaktorius: 869555966

2008 m. birželio 14 d., šeštadienis

Sunkumai jaunam žmogui įgyvendinant idėjas arba mes galime

Šį kartą pažvelgsime į meniško, kūrybingo, aktyvaus ir iniciatyvaus jaunimo gyvenimo sunkiąją pusę. Kas ją kuria? Pradėkim nuo pavyzdžių.



Įsivaizduokim situaciją: neformali jaunimo grupė, nesėdinti po jokios politinės ar nelabai jaunimo organizacijos "stogu" turi daugybę idėjų kaip spręsti jaunimo laisvalaikio užimtumo trūkumo problemą. Jų galvose verda daugybė minčių apie renginius, projektus, akcijas, kurių tikslinė grupė- jaunimas. Ką šie jaunuoliai daro? Visų pirma, informacijos, kaip įgyvendinti savo genialias idėjas, ieško internete. Ką randa? Visagalėje google paieškos sistemoje, įvedus kodinius žodžius, tokius kaip "Kaip įgyvendinti idėją" arba "projektų įgyvendinimas" gauna informacijos, kaip pradėti verslą, remontą ar statybas. Jaunuoliai yra labai iniciatyvūs, todėl rankų nenuleidžia.

Toliauuu. Per pažįstamus susižino, kad reikia parašyti projektą. Tačiau iš kur gauti formą? Internete jų begalė ir skirtingų. Vienas jaunasis aktyvistas sužino, kad miesto savivaldybėje turėtų dirbti toks asmuo kaip jaunimo reikalų koordinatorius. Iš šio jaunuoliai sunkiai išpeša, kad be visuomeninės organizacijos nieko nebus. Iniciatoriai šiaip ne taip susiranda jaunimo, kuris priklauso vienai ar kitai organizacijai. Tada, gavę projekto formą iš savivaldybės, bando ją pildyti. Sakau BANDO, kadangi toji formelė yra mažų mažiausiai trijų puslapių, pilnų klausimų, į kuriuos atsakyti užtrunka minimaliai penkias valandas. "Pridavus" projektą laukti tenka ilgai. Labai ilgai. Po gero mėnesio ateina atsakymas, kad pinigų negaunate, arba gaunate, bet tai nesudaro nė ketvirtadalio prašytos sumos. Ką daro vargšas nepatyręs jaunimas? Nuleidžia rankas. LINKIME NENULEISTI RANKŲ.PROJEKTE PAKEITUS DATAS IR KELIS SAKINIUS DUOTI JĮ DAR IR DAR. Tik taip parodysite, kad jūsų idėja ir siekiai tikri ir tvirti.





Jaunimas juk yra, turi būti stiprus ir ryžtingas. Mes kuriame savo ir Lietuvos gyvenimą, rytojų ir apskritai. Mes kuriame ir į tai reikia įdėti darbo. Visos idėjos, esančios jūsų, mūsų galvose, gali ir turi būti gerai sugeneruotos ir įgyvendintos, nes viskas yra įmanoma. Parodykime, kad MES GALIME.



Bor.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

koks fainas straipsnis

Anonimiškas rašė...

matio,ironija?

Anonimiškas rašė...

:))))) nu ne, rimtai patiko. ziuriu nekoki ivaizdi turiu. ka bepasakau, galvojama, kad cia negraziai:D

Anonimiškas rašė...

as tai perdaug nesidziaugciau tokiu ivaisdziu..bet vsad gali ji pakeist;]

Anonimiškas rašė...

man tai pernelyg mazai rupi, kad nesidziaugciau:) juolab keisciau! bet gal ir faina butu. nors ne, nea

Renginiai