Redaktorius: 869555966

2008 m. liepos 17 d., ketvirtadienis

Keliaujančiam jaunimui - nuolaidos ir lengvatos

Pagal neseniai priimtą transporto lengvatų įstatymo pataisą studentai tarpmiestiniais autobusais bei keleiviniais traukiniais pigiau galės keliauti ir per vasarą.Visi kiti jaunuoliai gali pasinaudoti "Lietuvos geležinkelių" organizuojama akcija.

Iš svetur atvykę nuolaidos negaus

Nuo liepos pirmosios dienos įsigyti keleivinio traukino ar tolimojo/priemiestinio autobuso bilietą su 50 procentų nuolaida ir vasaros metu gali visi Lietuvos Respublikos ir kitų Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai, studijuojantys aukštųjų mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų dieniniuose skyriuose.
„Jei studijuoji Miunchene ar kitame Europos Sąjungos mieste – atvažiavęs į Lietuvą jau ir vasarą galėsi keliauti su 50 procentų nuolaida, tereikės parodyti tarptautinį studento pažymėjimą. Tačiau neseniai Švietimo ministerija pranešė, kad dėl užsienio reikalai dar tik tvarkomi, todėl studentai iš užsienio turės šiek tiek palaukti“, - apie pakeitimus pasakojo UAB "Autobusų parkas" direktorius Juozas Kelmelis.

Padaugėjo traukiniu keliaujančio jaunimo

Traukiniais po Lietuvą studentai gali keliauti, nusipirkę bilietus su 50 procentų nuolaida. Tačiau iš jų gali būti pareikalauta ne tik studento pažymėjimo, bet ir asmens tapatybės kortelės.
  Šią vasarą "Lietuvos geležinkeliai" pigiau veža ir moksleivius. Nuo liepos iki rugsėjo pirmosios  jie gali pasinaudoti akcija - "Jaunime, nežiopsok iki 26 metų!" 30 procentų nuolaida traukinio bilietui taikoma jaunuoliams nuo 10-ies iki 26-erių metų.
"Dėl šios akcijos padaugėjo traukiniu keliaujančio jaunimo, o jie – potencialūs mūsų keleiviai ir ateityje“, – neabejojo „AB Lietuvos geležinkeliai“ Keleivių vežimo direkcijos direktorius Albinas Ragauskis.
  Norint keliauti su 30 procentų nuolaida, jaunuoliui užtenka parodyti betkokį jo amžių nurodantį dokumentą.

Moksleiviai tikisi nuolaidos

Įstatymų pataisų tikisi ir vidurinių mokyklų moksleiviai, nes jiems keliaujant tarpmiestieniu transportu nei mokslo, nei vasaros metu nuolaidos netaikomos.
 „Manau, kad moksleiviai nuo studentų, tiek pajamomis , tiek poreikiais nedaug skiriasi. Ir vieni, ir kiti mokosi, materialiai dažniausiai priklausomi nuo tėvų. Moksleiviai ypač. Nors kai kas ir pradeda užsidirbti dar mokykloje, bet nelabai gali save išlaikyti. Be to, nereikia pamiršti, kad vis daugiau jaunimo mokosi internetu – ekonomikų, filologų ir pan. mokyklose, kurių sesijos vyksta didžiuosiose miestuose, tad į paskaitas jie keliauja iš savo asmeninių pajamų. Džiugu, kad šią vasarą Lietuvos geležinkeliai pasirūpino ir moksleiviais, todėl galime keliauti su nuolaida “, - pastebėjimais dalijosi būsimoji abiturientė Dovilė.

Komentarų nėra:

Renginiai