Redaktorius: 869555966

2008 m. liepos 16 d., trečiadienis







Pasibaigus Avril koncertui Vilniaus Siemens Arenoje šiek tiek nuliūdau. Mat koncertas labai greitai baigėsi. Avril, kuria žaviuosi ne tik kaip dainininke, bet ir asmenybe nenusivyliau – stiprus ir be fonogramos balsas, gebėjimas groti ne tik gitara, bet ir pianinu, būgnais, įspūdingas šou – visa tai galėjai pamatyti neseniai Vilniuje įvykusiame kanadietės rokerės Avril Lavigne koncerte! O kaip meistriškai Avril valdė publiką – neveltui sakoma, kad ji sugeba scenoje sukelti tikrą audrą: Avril nuolat šokinėjo ir kartu su breiko ir street dance šokėjais trypčiojo scenoje, daug šypsojosi ir aktyviai bendravo su gerbėjais, nors šie ir nebuvo tokie dosnūs dainininkei...Bet apie viską iš pradžių.

Avril Lavigne gerbėjų Lietuvoje nedaug

Maištautoja, rėžiančią tiesą į akis, iš mažyčio Kanados miestelio Napanee, aktyviai domiuosi apie tris metus. Pro mano akis nepraslysdavo nė viena jos asmeninio gyvenimo smulkmena, muzikos naujienos, todėl koncerto Lietuvoje labai laukiau, tik negalėjau įsivaizduoti, kad ji taip greitai aplankys ir mus. Prieš metus netgi rašiau straipsnius Avril fanų tinklapiui – www.alavigne.ten.lt, kur su kitais fanais pasvajodavome apie „kadanors“ ir Lietuvoje įvyksiantį koncertą, „svaigome“ kaip nepakartojama viskas bus. Ir pagaliau išaušo taip ilgai laukta diena –kuri reiškė, kad šiandien Siemens Arenoje išvysime savo žvaigždę! Tik neįsivaizduoju kiek koncerte buvo tikrų jos fanų, o kiek šiaip atėjo pasižiūrėti į užsienio žvaigždę, bet spėju, kad nedaug...Nes bilietai į pasaulinės žvaigždės koncertą nebuvo išpirkti, jų galėjai įsigyti net penkias minutes prieš koncertą – pardavinėjo visi ir ant kiekvieno Siemens Arenos kampo. Na, gal kiek ir perspaudžiau, bet jau pustuštės sėdimos vietos salėje parodė, kad Avril gerbėjų Lietuvoje turi ne tiek ir daug...O jei jų ir yra – tai dauguma 12-mečiai vaikai, kuriems kažin ar daug Avril skiriasi nuo Britney Spears.
Bet tai tik mano nuomonė ir ši pesimistiška gaidelė tikrai nereiškia, kad man nepatiko Avril šou! Priešingai – dainininkė ir jos komanda surengė įspūdingą pasirodymą!

Publika labiausiai šėlo skambant atlikėjos hitams

Daugiausia albumų pernai pardavusi atlikėja atvyko su didele žmonių komanda ir įspūdinga scena su naujausio albumo „The Best Damn Thing“ simbolika: kaukole rožiniame fone. Žvaigždė atsigabeno ne tik garso ir apšvietimo aparatūrą, bet ir savo „firminį“ rožinį pianiną su kuriuo atliko vieną populiariausių savo dainų – „When your gone“, ir rožiniais kristalais padengtą mikrofoną, kuris Avril lydi viso „The Best Damn Ture“ metu. Publika labiausiai siautė per Avril atliekamus hitus: „Girlfriend“, „Hot“, „Sk8ter boy“, „Happy Ending“, kartu su ja traukė dainų žodžius per „I'm with you“, „When your gone“, „Losing grip“ ir t.t. Bet buvo ir tokių žiūrovų, kurie nelabai suprato kas vyksta scenoje – sėdėjo nė truputį nepasijudindami ir šūkaudami ant stovinčiųjų ant kėdžių, kad jo vaikas nemato Avril. Aš turbūt buvau viena iš tų „nelegaliai“ pasilipusių ant kėdžių (po to kai pavargau grūstis priekyje) – iš čia puikiai matėsi visa scena ir salė, tačiau kanadietės pasirodymą puikiai matyti galėjai ir per du didžiulius ekranus scenos kraštuose.

Gerbėjų grumtynės

Kad patektum į pirmoje eilėje stovinčiųjų gretas, o tai reiškia, kad iš visai arti pamatysi žvaigždę ir galbūt ji paspaus tavo ranką, reikėjo iškęsti mažiausiai 2 val spūsties, kur vargina dusinantis karštis, troškulys ir iš visų jėgų grumiasi trylikamečiai paaugliai – spardosi, kumščiuojasi ir ne tik...Be to, kiekvieną sekundę privalai išlikti budrus– daug tokių, kurie lipa tau ant galvos, kad galėtų išstumti tave, o patys būti arčiau scenos. Prisipažinsiu – stovėti priepat scenos krašto per Avril koncertą iki šiol yra mano svajonė, kuri, tikiu, kadanors išsipildys. Stovėti netoli scenos per Vilniuje vykusį koncertą buvo labai realu, nes palyginus su Linkin Park koncertu, buvo nedaug žmonių, bet stovėti pirmoje eilėje praradau viltį, kai 1, 5 val teko kęsti kūnu žliaugiantį prakaitą ir užvertus galvą gaudyti orą. Bet nesigailiu ir tų valandų – stumdytis iš dalies buvo smagu. Supratau kokia kova vyksta tarp gerbėjų per pasaulinių žvaigždžių koncertus!


Komentarų nėra:

Renginiai