Redaktorius: 869555966

2008 m. rugpjūčio 25 d., pirmadienis

Ar pergalės troškimas trypia Lietuvos vėliavą?

Prasidėjus olimpiadai, kaip žieminiai kailiniai, iš spintos traukiamas ir lietuvių patriotiškumas. Jei esate tikras patriotas, tai dabar turėtumėte negaišti laiko skaitydamas šį straipsnį, o lėkti į parduotuvę nusipirkti tikriems patriotams būdingos atributikos ir būtinai apkarstyti automobilį vėliavėlėmis.

Už pastarąsias jums teks sumokėti nuo kelių iki keliolikos litų. Atminkite, skiriasi tik vieta, kurioje pirksite, o Lietuvos vėliava išlieka nepakitusi. Pakitimai pastebimi tik vėliau, kai pamesta vėliava yra trypiama praeivių, mašinų ir žmonių abejingumo.

Gražu, kad nors tokia patriotiškumo siela sklando virš mūsų šalies. Gražu ir gaila, kad šis patriotiškumo rodymas reliatyvus, ir kad vis dar nemokame neperlenkti lazdos. Galbūt nenorėdami, tačiau patys pasityčiojame iš savo valstybinių simbolių ir net nesuprasdami pažeidžiame įstatymus. Sirgaliai nebejausdami saiko išsipaišo ne tik skruostus, bet ir krūtines, užsideda klounų perukus su Lietuvos valstybinės vėliavos spalvomis.

Plačiau - http://www.lrytas.lt/-12192908981219080861-p1-laiškai-redaktoriui-ar-pergalės-troškimas-trypia-lietuvos-vėliavą.htm

Komentarų nėra:

Renginiai