Redaktorius: 869555966

2008 m. rugpjūčio 11 d., pirmadienis

Kriminalas: Kada baigsis smurtas be priežasties?


- Prisižaisit, - iškošė Rasa su nerimu įkaušusiai chuliganų grupelei. Jie griebė merginą už kaklo ir ėmė purtyti. Rasos drąsa, deja, problemų išspręsti nepadėjo.

Jau antrą mėnesį Mantas, Rasos draugas, skundžiasi,jog jį muša ir žemina vienas chuliganas kartu su savo gauja. Už ką muša? Nes saujelė alkoholį ir narkotikus į save pumpuojančių jaunuolių išsirinko sau auką. Jiems labai nepatiko, jog vaikinas pasiskundė,kad iš jo norima atimti telefoną. “Griebiau Mantą už rankos ir nusitempiau į policiją. Anksčiau tai padaryti jis labai bijojo, bet šįkart įsitikino, kad nėra kitos išeities. Tačiau policija, praėjus vos 5 minutėms po sumušimo, niekuo padėti negalėjo. „ Ateikite rytoj, bus inspektorius, galite užvesti bylą, bet ją vis tiek nutrauks, jei kūno sužalojimai nestiprūs„ – apie policininko žodžius pasakojo susijaudinusi mergina. O kaip dvasios sužalojimai? Kuo toliau modernėja mūsų visuomenė, tuo daugiau pamirštama, kad be fizinės žalos dar egzistuoja ir psichologinė.

„Po penkiolikos minučių einu į egzekuciją. Gauja nusprendė naują pasityčiojimo būdą, pareikalavo, kad Mantas jų atsiprašytų už tai, kad skundžiasi esąs skriaudžiamas. Tai labai žeidžia skriaudikų savimeilę. – Ko jis čia skundžiasi! Ar čia mušimas? Tu dar nežinai kas yra mušimas, jei jis dar su kojomis ir rankomis, jeigu ant veido nėra randų, čia nesiskaito mušimas, - taip man išrėkė skriaudikai.“ – jau telefonu pasakojo mergina. Į egzekuciją jai patariau pasiimti fotoaparatą,kad būtų įrodymų apie vykstančius pažeminimo aktus. Tada dar nežinojau,kad fotoaparato išsitraukti Rasai nebus progos, nes reikės gintis ir pačiai.

Mantui sulaužyta nosis, įvairūs poodiniai kraujavimai, Rasai sumušta krūtinė. „Šiandien skambino Mantas, sakė, kad nerašys pareiškimo. Įtariu, kad jam kažkas prigrasino“. Po paskutinio kankinimo egzekucijos praėjus savaitei, pasakojo Rasa. Persekiojimai tęsiasi ir toliau. Dabar Rasa eidama į gatvę jaučiasi nesaugi. Neseniai jai užgesino cigaretę į koją ir pagrasino,kad panorėję padegs ne tik koją.

Belieka laukti naujos tragedijos. Ir jeigu kada gatvėje iš jūsų pareikalaus atiduoti telefoną ar piniginę, geriau jau tiesiog paduokite ir mielai nusišypsokite savo užpuolikui, bei gink Dieve, nepasiskųskite, jei dar gausite ir kelis smūgius į krūtinę.

( Vardai pakeisti)

info Alio Jonava, jonava.org

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Taip, taip, būna visokių nasamonėlių šiame pasaulyje. Aš ir buvau susidūręs su visokiom situacijom, tačiau nei karto nuo jų nenukentėjau, kad ir kaip būtų keista, na, gal šiek tiek išsigandau. O kam čia besiskūsti - įvykis buvo ir praėjo, melsk Dievą, kad antro tokio nebūtų, tačiau štai visokio plauko kretinų ant pasaulio bus ir daryk ką išmanai - vistiek jų neišbaidysi.

Riva rašė...

Tai,kad buvo ir antras, ir trečias :)

Anonimiškas rašė...

Na jei taip, tai reikia spęsti problemą kaip nors... Aš ir dėkoju Viešpačiui bei Likimui, kad man dar toki negudrėliai niekdariai kelio nestoja.

Riva rašė...

Man visko buvo, visko bus ir jei rinksies pavojingos žurnalistikos kelią, tai dar čia bus tik gėlytės tokie ;)

Renginiai