Redaktorius: 869555966

2008 m. rugpjūčio 24 d., sekmadienis

Seni guoliai- ryžtingas jaunimo žingsnis

Renginys, apie kurį sužinojo tik patys stipriausi ir labiausiai tuo susidomėję riedlentininkai. Vieta, kurią dauguma jonaviečių praeina kasdien, tačiau retas užsuka- riedlenčių parkas, nuolat pilnas jaunuolių su „lentomis“, kaip jie patys jas vadina.Ir dar nei karto jokio miesto savivaldybės nefinansuotas renginys- riedlentininkų varžybos.

Kas to kaltininkas?

Du jaunuoliai, kuriuos kasdien galima sutikti Jonavos riedlenčių parke. Tai- Tomas Bilevičius ir Dovydas Auglys. Šie du vaikinukai dar pavasario pabaigoje sužinoję, jog Jonavos Savivaldybė skelbia jaunimo projektų finansavimo konkursą, pareiškė savo norą įgyvendinti riedlentininkų suvažiavimą- varžybas Jaunųjų tautininkų organizacijos vice pirmininkui Šarūnui Navickui- mat šis, anot vaikinukų, turi patirties projektų rašyme ir yra įsitraukęs į jaunimo visuomeninę veiklą. Ilgai netrukus, projektas, pavadintas „Senais guoliais“, buvo parašytas ir gulėjo ant Jonavos jaunimo reikalų koordinatorės stalo.

Problema

Pasirodo, kad šie du jaunuoliai ne šiaip sau sumanė pasilinksminti. Projekto pagrindinis tikslas- perstumdyti riedlenčių parko rampas. Jonavos riedlentininkai skundžiasi, kad šios sustatytos taip, kad pusė jų nė nenaudojamos, o Tomas ir Dovydas ne tik skundėsi- jie ryžtingai ėmėsi spręsti šią problemą.

Rezultatas


„Seni guoliai“ prasidėjo rugpjūčio 23 dienos vidurdienį. Parke sukiojosi ir triukus tobulino riedlentininkai iš visos Lietuvos- Kauno, Ukmergės, Radviliškio, Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir, žinoma, Jonavos. Į varžybas užsiregistravo dvidešimt du dalyviai, kurių pasirodymai truko po minutę su puse. Riedlentininkų triukus komentavo Saulius Baradinskas- smagios replikos suteikė nemažai žavesio visam renginiui. Visų varžybų metu skambėjo muzika, kuri traukė praeivius, ir neilgai trukus aplink riedlenčių parką būriavosi jonaviečiai.


„Kai vasarą pamačiau tuos du jaunuolius(kalba apie Tomą ir Dovydą aut.past.), maniau, kad jiems nieko neišeis. Tačiau klydau. Renginys puikus!“,- stebėjosi Jonavos visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkas Vladimiras Kornijevskis.

Kad ir kaip smagu buvo, pasirodymus nutraukė stiprus lietus. Varžybų teisėjai susimavę jau pasirodžiusių riedlentininkų taškus, išrinko geriausiuosius.Trečiąją vietą užėmė Arvis (Arvydas), antrąją- kaunietis Liutauras, o geriausiuoju tapo Andrius Ūsas. Pakalbinome nugalėtoją.

Nuo kada važinėji?

Nuo seniai.Tikrai seniai. Nepamenu net. Turbūt nuo 2003m.Neee.Nuo 2004m.

Kas paskatino užsiimti riedlenčių sportu?

Kaimynai. Matydamas, kaip jie važinėja ir atlikinėja įspūdingus triukus kieme, pats panorau tai išbandyti.

Kaip vertini šį renginį?

Važiuoju į visus tokio pobūdžio renginius, apie kuriuos tik sužinau, ir šį vertinu gan gerai. Viskas puiku- žmonės, vedėjai, prizai, muzika, atmosfera.Minusų nematau.


Nors renginys ir buvo trumpesnis, nei tikėtasi, tačiau girdėjau, jog riedlentininkai pradėjus lyti rado vietą, kur linksmybes pratęsė. Galima pasidžiaugti – Jonavos savivaldybė pirmoji „išdrįso“ finansuoti tokio pobūdžio renginį- juk riedlentės priskiriamos prie gatvės kultūros, kurios valdžia „baidosi“. Taip pat smagu, jog jaunimas pradeda drąsiau reikšti savo norus ir jiems tai puikiai sekasi- galbūt „Seni guoliai“ taps tuo renginiu, kuris padrąsins jaunimą ateityje stengtis įgyvendinti savo idėjas.

P.S. Renginio organizatoriai žemai lenkiasi rėmėjams, be kurių nebūtų nei muzikos, nei puikių prizų- riedlenčių ir marškinėlių- nei pačio renginio. Tai- Jonavos Savivaldybė, baras-restoranas „Arma“,“Right Shop“ ir skater.lt.



Bor.

Komentarų nėra:

Renginiai