Redaktorius: 869555966

2008 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Mokytis gali visi


Nors vasarą sudaro trys mėnesiai, tačiau paskutinįsis- rugpjūtis- moksleiviams yra pats nelaukiamiausias. Nuo pirmosios šio mėnesio dienos visų mokyklinio amžiaus žmonių galvose ima suktis mintys apie artėjančius mokslus- vieniems baimė, kitiems nenoras, o tretiems, galbūt yra ir tokių, laukimas. Taigi, ką moksleiviai veikia rugpjūčio mėnesį? Tęsia atostogas kaip ir iki šiol, galbūt sėdi namie ir kalena dantimis? O gal tęsdami atostogas galvoja apie artėjančius mokslo metus?

Pasiruošimas mokyklai

Jau Liepos pabaigoje didžiuosiuose prekybos centruose atsiranda mokyklinių prekių mugės. Daugybė rūšių sąsiuvinių, rašiklių, liniuočių, kuprinių ir viso kito, ko moksleiviui gali prireikti kemšant galvą naujomis žiniomis. Tačiau, ar visiems tai prieinama ir įperkama?

„ Aš džiaugiuosi mokyklinių prekių mugėmis,kadangi ten didelis pasirinkimas. Didelis pasirinkimas ne tik prekių atžvilgiu, bet ir kainų. Kiekvienas gali išsirinkti pagal savo kišenę- pradedant pieštukais, baigiant kuprinėmis ir knygomis.Be to, apsipirkinėjant kartu su vaikais, atžaloms atsiranda daugiau iniciatyvos ir noro eiti į mokyklą- juk reikia išbandyti naują parkerį ar pasipuokuoti spalvinga kuprine.“,- sako dviejų mokyklinio amžiaus vaikų mama.

Ir iš tiesų, apsilankę vieno prekybos centro mokyklinių prekių mugėje, galime palyginti: paprastas pieštukas, kaina- 0,50Lt, kitas paprastas pieštukas- 2,50Lt. Puikus įrodymas- apsipirkti gali kiekvienas.

Mokinių nuotaikos artėjant rugsėjo pirmajai

Daugumos moksleivių paklausus, ar laukia mokslo metų, nė nesitikima sulaukti kitokio atsakymo kaip „Ne“.Bet ar tikrai situacija yra tokia prasta?

„Truputį norisi susitikti ir pabendrauti su bendraklasiais, kurių daugelio nemačiau visą vasarą, įdomu, kaip jie atrodo, ar pasikeitė, smalsu sužinoti, kokios buvo jų vasaros atostogos. Bet pagalvojus, kad reikės ir vėl sėdėti pamokose, anksti keltis, ruošti namų darbus tas noras pamatyti klasės draugus nublanksta.“,- sako būsima vienuoliktokė Indrė.

Taigi, mokslo metai moksliviams turi ir teigiamų dalykų, dėl kurių yra laukiami- draugų ir bendraklasių ilgesys skatina norą grįžti į mokyklinį suolą.

Išvada

Išvada viena- mokyklą lankyti gali visi- sąlygos tam puikios. Norite- pirkite brangias mokymosi priemones ir išleiskite virš šimto litų, norite- išleiskite vos trisdešimt. Na, o mokiniams belieka norėti, stengtis ir mokytis- nesvarbu, savarankiškai ar padedamiems draugų.



Kaišiadorių rajono laikraštis

"Atspindžiai"



Bor.

Komentarų nėra:

Renginiai